Saturday, March 24, 2018

De Kuching Homestay

Short vacation ke Kuching awal bulan tempoh hari..

Alhamdulillah dapat stay kat Homestay yang sangat best. Kebetulan homestay ni pun baru saja launching bulan February lepas.

Homestay 3 bilik 1 tingkat, rumah Semi-D yang terletak di Taman Hijuan Haziq, Matang, Kuching.


Ruang tamu yang santai, dilengkapi dengan tv serta Astro. Tak lupa juga aircond. Perabot  
                     yang minima sesuai untuk seisi keluarga berehat di sini.








              Bahagian dapur. Perkakas masak memang lengkap. Rasa macam rumah sendiri...





Bilik master yang dilengkapi aircond dan water heater.


                                      Bilik untuk kanak-kanak. Aircond pun ada jugak.



Bilik ketiga aku lupa nak snap. Tapi kecil sikit. Overall aku bagi 5 bintang..3 malam aku stay kat sini dengan family. Toilet ada 2. Satu dalam bilik master, satu lagi di luar. Semua ada water heater.

Rate untuk satu malam:
RM200/night
RM150/night untuk lebih dari 2 malam.
FB : De Homestay Kuching
IG: @ainilkasma (owner Homestay ni)
Contact No: 010 - 2259240

4 comments:

  1. Nampak selesa n nice... boleh la booking sini kalau saya nak ke Kuching nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang selesa sangat..parking luas..untuk ahli keluarga yang ramai memang sesuai untuk tidur dan masak-masak di sini..

      Delete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

  3. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

    شركة المثالية للتنظيف
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر

    ReplyDelete