Monday, September 1, 2014

Homemade Nasi Arab


Korang suka makan Nasi Arab tak? Aku memang hantu makan Nasi Arab…Kalau nasi tu jer dah sedap, lauk pun tak heran sangat..Yang penting kena ade sos Harrah, ala...Macam sos tomato tu ataupun lebih kurang macam air asam kita lah…

Aku paling suka Nasi Arab De Arab Café..Aku kalau ikut rasa nak jer buat sendiri nasi Arab ni.. Tapi bab-bab rempah nak masak ni yang payah sikit..Bukan senang…

Skali kawan ade promote guna Rempah Nasi Arab yang sedia ada…Aku pun apa lagi, semangat nak try. Sekali memang menjadi, Ya Allah sebijik macam kat kedai. Sejak tu aku rasa tak nak dah makan kat kedai. Lagi bagus masak sendiri…

Aku share gambar dengan korang yer…Nanti aku update resepi sekali…

Nasi Arab Mandy Kambing

Nasi Arab Kabsah Ayam


1 kotak Rempah Nasi Arab ni disertakan dengan Rempah Ratus dan Beras Nasi Arab sekali…Cuma kita kena tambah ayam/daging/kambing sebagai bahan mentah…

Tak pernah masak, rasa tak reti nak masak? Jangan risau…Resepi dan cara-cara memasak semua ada kat belakang kotak.

Bagi aku sangat-sangatlah berbaloi masak Nasi Arab sendiri di rumah..Sebab apa, lagi murah dan puas hati…Kalaulah ahli keluarga tu ramai, makan kat kedai sah-sah boleh cecah puluh-puluh ringgit tak pun ratus-ratus ringgit.  Kalau dah makan, mesti nak order air lagi..

Harga cuma RM15 sekotak.. Boleh makan untuk 4-5 orang satu hidangan…Masa aku masak hari tu, 6-7 orang jugaklah makan termasuk budak-budak..Alhamdulillah berbaloi sangat-sangat. Sekejap jer dah siap.

Sesiapa yang berminat nak cuba Nasi Arab Homemade ni boleh pm/sms/wassup di 013-2906246. FB, Dapur Cik CT.




Ada 4 jenis pilihan rempah Nasi Arab:

1) Nasi Arab Mandy Kambing
2) Nasi Arab Mandy Ayam
3) Nasi Arab Kabsah
4) Nasi Arab Maghluba

7 comments:

  1. DATT lamanya menyepi..:-)
    Nasi Arab buat sendiri...seklai pandang seperti beli di kedai...mmg serupa..nampak nya DATT x perlu mkn di kedai sbb JM tgk pun dah menyelerakan. Lagi untung buat sendiri nampaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




      (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







      Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

      Delete
  2. JM,

    Kalau kt ofis rase xde mood nak update blog sbb busy sangat...
    sejak dh ada rempah homemade ni, malas dh nk mkn kt kedai..JM bile pg europe? boleh bawak rempah readymade ni skali..kt sana nnt boleh beli ayam/kambing kt halal mart...hihihi...

    ReplyDelete
  3. hai DATT,
    baru tahu ada rempah nasi arab ni. bolelah try nanti. saya suka jugak Nasik arab ni tapi abah saya memang suka gila-gila.
    thanks sbb share this info :-)

    ReplyDelete
  4. Hai lamanya menyepi... tup..tup... tayang nasi Arab!

    ReplyDelete
  5. cun betoi rupa nasik arab DAT, mesti sedap hingga tahap licin pinggan mangkuk nih ;3

    ReplyDelete
  6. Salam kenal, saya blogwalking kat sini. Jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete