Wednesday, October 16, 2013

W.W Banana Boat @ PD



As my promise, gambar-gambar masa bercamping di PD masa Merdeka Day 2013 hari tu.

PD, mesti penuh macam biasa

Get ready nak main banana boat after banyak sangat drama sebelum tu.

Ambil gambar dulu.

Group ni penuh..tak macam kitaorang.

Rumah api kecil


Get ready untuk dicampakkan.

Haa...dah jatuh dalam air pun..habis masuk dalam mata, hidung telinga..

Drama lagi, ada yang jerit..Kaki aku tak sampai oooiii....


Nak naik balik.

Budget hero dapat naik banana boat dulu la tu..

Spoil betul pi jelir lidah kat gambar ni.

Ok, semua dah naik yer..

Pose sebelum kene buang lagi kali kedua.


Terhumban lagi..

Gua ROCK 'O' ?

Den confused.

Bukti kami berkhemah kat sini.

Angin bertiup sepoi-sepoi bahasa.



Bagi aku, trip ni memang enjoy and sempoi..Dengan kawan-kawan yang gila-gila sekali sekala memang best. Rasa macam budak-budak U balik sebab lama tak bersosial macam nih...But everything tinggal kenangan manis untuk dikenang sebab ramai yang bawak diri lepas ni. Sorang dah pun terlepas ke UK..Alhamdulillah...After saat-saat genting yang dilalui, akhirnya dia berjaya jugak jejak kaki ke Sheffield University untuk sambung Master. We wish you all the best. Jangan usha minah saleh banyak sangat, takut tak bawak balik master pulak nanti.

Von Voyage PD - kata ASPA...

 p/s: Kami dapat harga RM120 untuk satu banana boat ni..

13 comments:

  1. Replies
    1. MKL,

      yeke? next time blh ajak MKL belanje n..hehe

      Delete
  2. WAh..nampak menarik naik banana boat tu..tapi takut jatuh abb tak ada tempat pemegang kan..gayat tak..JM rasa naik roller coaster tak segayat naik banana boat ni eheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM,

      jgn riso..ade tmpt pemegang kt tgh2 tu..sbb tu satu banana boat maksimum 10 jer..sbb ade 10 pemegang..roller coaster lg gayat dr banana boat tau..nnt boleh try ramai2..best..

      Delete
  3. thn 2011 zura naik banana bot ngn family mertua.. terhentak2 badan pastu kena humban dlm air laut... masa tu tk tau pun tgh pregnen dua bln.. sebbaik tk keguguran...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zura,

      alhamdulillah baby selamat..syukur..mmg terhentak2 sbb dilambung ombak..laju pulak tu kan..

      Delete
  4. banana ride?
    ok
    tak akan naik
    titik
    sebab trauma dengan air dalam...

    hehe
    komen sekali lah disini....best ok company anta pi landen?
    .
    .
    .
    best nyerrrrrr!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak anash..

      mule2 mcm takut tp lps tu best sgt..ajk henry teman akak..hehe

      mase tu transit jer kak..klu xguna peluang yg ade mesti rase rugi..hakak lg untung dpt bljr kt sane lagik..

      Delete
    2. ajak henry? huh! mau dia campak akak dulu sebelum driver banana boat tu campak kan.

      hehehe

      Delete
  5. harga rm120 tu utk brape kali naik ni? mmg bestt naik banana bot plus kalo dia humban semua masuk laut! syiokkk wooo... kene predict bila kene campak. hiks.

    ReplyDelete
  6. harga tu utk 2x naik..tu yg kengkonon pg jauh sikit..ade tekong kt dpn bgtau bile nk kee campak..so kene ready semua..

    nnt ajk kak anash try tau..ktnya fobia dgn air dlm..

    ReplyDelete
  7. harga tu utk 2x naik..tu yg kengkonon pg jauh sikit..ade tekong kt dpn bgtau bile nk kee campak..so kene ready semua..

    nnt ajk kak anash try tau..ktnya fobia dgn air dlm..

    ReplyDelete
  8. ei! kat PD ada buaya! dulu saya naik bot ni ngan anak-anak... sampai tengah anak-anak suruh pemandu terbalikkan bot... saya panik... pada hal pakai jaket keselamatan tu... anak-anak tarik saya...

    ReplyDelete