Monday, March 8, 2021

 Bulan 3 di tahun 2021.

Bulan February lepas memang tak sempat update, dah masuk hujung bulan, banyak pulak task kena buat...

Biasalah, dah last minute baru nak buat kan...😅😅😅

Dalam masa seminggu, boleh siapkan 3 report akaun..Nasib separuh data dah key in..So, tak lah teruk sangat. Ni semua preparation untuk renewal sijil.

Lepas tu busy dengan anak-anak yang dah start sekolah..Sempat jugak siapkan menu list untuk new branch nanti dan submit document, InshaALLAH...

Task ketiga, dah masuk PKPB baru teringatlah nak renew lesen pulak..Tengok di website PBT, memang tak membantu betul..Bila pejabat dah buka, baru boleh walk in untuk tanya dokumen apa yang perlu disediakan...Alhamdulillah, tak sesusah masa nak ambil lesen dulu..kena submit itu ini..

Dalam masa sejam, dah boleh siap semua dokumen..Cepat-cepat nak pergi submit Jumaat lepas dalam cuaca panas lit-lit orang Kedah kata...Sekali system down pulak daaa..Konon rajin nak pergi petang tu, memang tak lah sebab cuaca terlalu panas...Tak apa kita KIV, Isnin nanti..Alhamdulillah dah dapat setel.

Dalam masa sama, sempat jugak aku buat 1-2 RnD untuk benda baru nanti..Tapi masih belum pass lagi..Masih perlu gigih usaha..Nak dapat semangat pun satu hal, feel pun masalah jugak..Sebab banyak benda yang aku fikir dalam kepala...Fikir nak update blog pun ada...Sebab nak cari semangat jugak...😂😂😂

Setakat ni dululah aku merapu meraban untuk hari ni..Yang penting, aku happy sebab aku dah mampu selesaikan task yang wajib aku siapkan...


XOXO 08 March 2021


1 comment:

  1. DATT..x pe updae apa2 je jani blog tak bersawang...JM pun sama..sebulan nak update 2,3 entri pun malas..malam asyik n layan Netflix je..hujung mggu pun sama..acaner hihi

    ReplyDelete